16 Mart 2009 Pazartesi

Trabzonspor - Galatasaray

Hep aynı nakarat...Yazık bize..Tonla paraya, marka değerine(!).."İyi oyun" oynanmıyor Türkiye'de. Üçkağıtçılık hayatta ne kadar yer alıyorsa futbolda da ondan aşağı kalır yanı yok. Bu laftan sonra aklıma "hayat futbola fena halde benzer" repliği geliyor tabii ki. Oyun, maç içerisinde birinci dakikadaki konfeti yağmurundan başlayarak, elektirik kesintisi, 61. dakika kutlamaları(!), sakatlıklar, tartışmalar derken sürekli durdu. Tahminimce topun oyunda kalma süresi 20 dakikadan fazla değildir. Herşeye rağmen bu kadar sürede 4 golün çıkması, hiç değilse ağzımızda buruk bir tad kalmasını sağlıyor.
Türkiye futbolunda en çok aşağılanan kişiler hakemler. İlk devre her pozisyonda itiraz eden, hakemle dalaşan,hakemi taraftarın önüne atan, iten kakan, Hüseyin Cimşir- Gökhan Ünal suçsuz hakem suçlu. Ayağı topa her değdiğinde bir cinlik(!) düşünen Baros suçsuz hakem suçlu. Daha katedilecek çok yolumuz var.
Maça gelirsek ilk yarı Galatasaray'ı lig de hiç görmediğim kadar diri ve olumlu futbol oynarken gördüm. Ayhan sanki gündüz Pirlo'yu izlemiş ve ben niye öyle oynamıyorum ki der gibi oynadı ilk yarı. ilk kez bu kadar ileri oynama isteği gördüm Ayhan'da. Öyle ki bir kaç pozisyonda geri oynamamak için büyük risklere girdi becerdi de. İlk dakikalarda Galatasaray'ın iyi oyununa rağmen Alanzinho' nun çok ekstra vuruşuyla öne geçti Trabzonspor. Geldiğinden beri ortalarda olmayan Alanzinho paçayı kurtardı sayılır bu maçtaki oyunu sayesinde. Alanzinho tutarsa sezon sonunda Yattara büyük ihtimal ayrılır Avni Aker'den. Gol yine Sabri'nin bölgesinden geldi. Zaten maç içerisinde Sabri'nin bulunması gereken yerde bulunduğunu gören çok az kişi vardır. Sabri demişken, bu takımın frikikçisi geçen uzun yıllardan sonra hala sabriyse,hiç vermesin hakemler frikik falan gerek yok çünkü sonucu belli. Sabri yıllardır frikik atar ve benim aklımda kalan bir tane golü yok ve inatla hala atıyor,büyük azim, tebrikler Sabri.
Golden sonra Galatasaray aynı tempoda bir süre daha oynamayı başardı. Bu sırada golüde buldu. Baros iyi bitirdi. Arda'nın pası çok güzeldi. Yalnız golün öncesindeki faulu kaçırdı hakem. Bu dakikadan sonra Trabzonsporlu futbolcular her pozisyonda hakemin yanında aldılar soluğu. Buna rağmen hakem maçın kontrolünü pek kaybetmedi.
İkinci devre Galatasaray biraz daha geride kurdu savunmayı. Haftaiçi oynanan Hamburg maçınında etkisiyle 60. dakikadan sonra skoru korumaya çalışırken Galatasaray, Tony Sylva nın hatası sonucu bir gol daha bulup öne geçti. Sonrasında terlemeden çıkan Yaser ve bir ekstra vuruş sayesinde daha gelen Trabozonspor golü. Trabzonspor iyi oynamadı bugün. Sonuca çok ekstralarla gittiler. Bir kaç maçtır süren düşüş devam edecekmiş gibi duruyor Trabzonspor için. Son olarak bir parantez de Arda Turan için açmak isterim. Arda kariyerinde bir basamak daha üste çıktı. Bu, son zamanlarda çok belli olmaya başladı. Bir barajı daha aştı burdan sonrası çok ses getirir. Sezon sonu gidecek mi kalacak mı göreceğiz ama bu şekilde oynamaya devam ederse gidişi çok yakındır.

Son olarak da Hamburg maçından sonra söylemeyi unutmuştuk. Hoşgeldin, Hasan Şaaaaş'ım,Hasan Şaaaaş'ım ooooley ooooley ooooley!

Hiç yorum yok: