12 Mart 2009 Perşembe

SIR..

Bazı antrenörler vardır takıma hiç bir katkı yapmazlar. Bazı antrönerler ise karizmalarıyla, bilgileriyle,başarılarıyla yıllarca konuşulur. Hatta bazıları vardır ki çalıştırdıkları
takımların bile önüne geçerler. Anlatacağım yüce insan da böyle bir antrenör..
Resimden belki çıkaramadınız. Açıkcası bende bilmesem tanımazdım heralde. 1941 yılında İskoçya' da doğmuş ve yaklaşık 16 sene İskoçya' da bir kaç takımda oynamış.
Görmesek de futbolculuk kariyerinin fena olmadığı söyleniyor. Çok goller atmış gençken. Teknik direktörlük hayatı da 1974 yılında başlamış. 1986 yılına kadar da İskoçya' da çeşitli takımlar çalıştırmış.
Bu yıldan sonra evine gelmiş. İngiltere 'ye, kırmızı şeytanların başına. Artık anlamışsınızdır kimden bahsettiğimi. SIR ALEX FERGUSON.. Ferguson'un ve kırmızı şeytanların başarılarından, kazandıkları kupalardan bahsetmeyeceğim. Gerektiğinde takımın en önemli oyuncusunun kafasına krampon fırlatmaktan çekinmeyecek kadar büyük bir adamdır kendisi (bknz.david beckham). O kadar büyük adamdır ki SIR lakabını almıştır İngiltere'de. Yıllardır maçlarda çiğnediği sakızın markası aynı mıdır acaba diye düşünen hayranları olan biri..
Bunları neden anlattığımı söyleyeyim hemen. Dün, Manchester United-İnter maçı vardı ve kırmızı şeytanlar kazanarak çeyrek finale yükseldiler. Çok iyi oynamadılar hatta zaman zaman kalelerinde pozisyonlarda gördüler. Ama genelde olduğu gibi Old Trafford' da kazanarak tur atlamayı bildiler. Benim dikkatimi çeken Ferguson' un maçtan sonraki basın toplantısı oldu. Gayet ciddi bir şekilde, sanki kazandıklarına sevinmemiş derecede takımını eleştirdi ve oynadıkları oyundan memnun olmadığını söyledi. Çeyrek finale yükselmiş, İnter gibi bir takımı gol dahi yemeden elemiş bir takımın antrenörü.
Daha fazla bir şey söylemeye gerek yok diye düşünüyorum..
Büyüksün SIR...

Hiç yorum yok: